Blog o modi #4

02/08/2022
by Jovan Markoni

Dobrodošli u TrebaTo blog o modi #4

Novi trendovi za sezonu proleće/leto 2022 

Proleće samo što nije stiglo, a mi se već sigurno pripremamo za novu sezonu trendova, inovacija u stilu i osećanja koje donosi 2022. Ako ste pomislili da ćemo Vas ostaviti nespremne i dezinformisane u vezi najinteresantnijih hitova koji su se tek skoro prvi put prošetali modnim pistama, prevarili ste se. Stoga hajde da otkrijemo zajedno šta su ovo proleće i leto spremili za nas...
01_MiuMiu-SS-2022-ADV-CAMPAIGN.jpg

Šta nas čeka? 

2021.godina svakako nije uspela da ispuni naša velika očekivanja i nadanja, većina sveta opet je prolazila kroz periode u kojima je sloboda kretanja pojedinca uskraćena. Iako se bitka sa koronom idalje nije završila, svetska moda scena odlučila je da trenutnu situaciju u svetu moramo da nadjačamo i ispoljimo sebe na maksimalnom nivou, te su za nas pripremili neke nove trendove, a i neke obnovljene.
IMG_7822.jpg

Boja sezone 

Najvećeg slona u prostoriji zapravo predstavljaju glavne boje ove sezone, počevši sa belom na čelu i neon bojama u svom bogatijem obliku. Monochromni kompleti bili su prisutni na svakoj reviji velikih svetskih brendova. Potpuno belim kombinacijama, opisana je linija elegancije, stila i imućnosti.  

winter-white.jpg

Modeli su u odabranim siluetama izgledali sveže i zanosno što je učinilo da publika zamisli svoje leto isto tako, neograničeno i udobno. Velike modne kuće klasiku obojile su svim nijsansama braon boje, predstavljajući je kao novu osnovu svake izuzetne kombinacije ove sezone.        
how-to-wear-brown-and-black-brown-suede-jacket-thezoereport.com_.jpg
Ovim kreacijama umekšane su linije, slika je postala opuštena, ali je ipak oštrina zadržana u zategnutim strukovima i širokim ramenima smokinga i odela koji su svojim punim neon bojama privlačili pažnju i ostavljali modne kritičare bez teksta. Jednostavnost im je bilo srednje ime, a intriga je prva stvar koju su svojomizgledom izazvali u očima publike. 
tods-2022-spring-summer-womens-milan-fashion-week-shirtdress-sweaterdress-knit-mesh-quilted-anorak-bags-denim-jeans-observer-17.jpg

Gde su granice? 

Drage dame, naša poruka Vama za tople dane koji slede jeste da ste izuzetne i da tu sigurnost morate da ispoljite dok se šetate ulicama vrelih svetskih gradova u mini suknjama, platformama, sirokim pantalonama i pletenim krop topovima koji predstavljaju najveće trendove leta. Nova sezona prikazuje slobodu usklađujući svoje siluete sa bojom Vaše osunčane kože. Na ulice se vraća seksipil koji sada dobija potpuno nov stav. Granica za kreativnost nema, a i mi smo već dovoljno dugo bili okruženi istim, vreme je za promenu!
IMG_7848.jpg

Učinite svoje dnevne kombinacije elegantnijim 

Svoj stil možete da ispoljite kroz sigurnost i eleganciju koju nude široki blejzeri upareni sa uskim suknjama ili dugačkim ravno sečenim haljinama za dnevni izgled. U modu se vraćaju pruge, a od materijala idalje ne napuštamo lagodan lan i male pletene detalje. Mekani vestovi od kašmira nastaviće da nas prate i greju kao jedan od najvećih trendova prošle sezone. Oni će predstavljati odličan intermedijer za proleće prateći mini suknje i detalje poput kožnih torbica i naočara za sunce.
Elisabetta-Franchi-Spring-Summer-2021-Fashion-Show-fashionpress-25.jpg
Nadam se da niste zaboravili Vašu omiljenu bajkersku kožnu jaknu negde u kutiji na tavanu jer je ovo godina u kojoj ona može da zasija i učini toplijim prolećna jutra ili večernje izlaske. Koža je ove sezone dobila novi poziv na koji se itekako odazvala. Možda se Vaš novi omiljeni modni detalj krije upravo medju crnim kožnim blejzerima, lakovanim oksvordicama ili štiklama na platformu
hmgoepprod?set=format%5Bwebp%5D%2Cquality%5B79%5D%2Csource%5B%2F22%2F0c%2F220c48abf92e55e5ed28a925a730e8e8fea23e22.jpg%5D%2Corigin%5Bdam%5D%2Ccategory%5B%5D%2Ctype%5BLOOKBOOK%5D%2Cres%5Bm%5D%2Chmver%5B1%5D&call=url%5Bfile%3A%2Fproduct%2Fmain%5D

Pripremite se za letnje večeri uz... 

Za večernje izlaske, osvežite svoj garderober uskim haljinama sa izrezima ili puff blow suknjama. Mrežaste ili providne prevlake sa sljokicama preko one male crne haljine koje čuvaš za dobra iskustva učiniće tvoj izgled interesantnijim i lagodnijim. Ali nikako ne smete zaboraviti na šljokičave mini suknje koje će ubrzo postati Vaša omiljena kombinacija za izlazak sa onom širokom majicom koju nikada ne biste skidali inače. 
w2000_q60.jpg

Obavezne svakodnevne kombinacije 

Minimalizam svakako postaje najbolji savetnik za svaku nevolju oko pitanja šta obući sutra, mada i mnoge inspiracije iz devedesetih će Vam biti od velike pomoći. Vintidž šik ne napušta scenu, već postaje nova moda. Na zanačaju mu daju široke nogavice pantalona sa niskim strukom koje ne samo da akcentuju kukove, već se maksimalno prilagođavaju toj slici povratka poslednje decenije dvadesetog veka. Kratke majice svilenih materijala i otvorena ledja učiniće svaki izgled ženstvenijim i složenijim, iako nećete morati da uložite veliku količinu truda. Veliki printovi su glavni fokus komforne odeće, sretaćete ih svuda, od ledja i spreda, pa čak i duž cele nogavice trenerki. 
IMG_6368_00__1__xu2b-wy.jpg
Detalji koji su sretani na odeći mnogih modih kuća bili su i resice i logo oznake koje su klasikama davale novi ugled i značenje izbacujući iz njihovog opisa ono što bi internet nazvao jednostavnim ili jednoličnim. Svaki komad, od glave do pete, dobio je priliku da bude doteran ovim detaljima. 
IMG_1299.jpg
Ova sezona se zaista ne trudi da sakrije i jedan deo Vaše ličnosti, zato je potpuno iskoristite probavajući sve što Vas privuče. Komfor je u stilu, ispoljite ga i pokažite svima kako elegancija i urednost mogu da dožive preokret.

Comments

No posts found

Write a review